انرژی سنگ‌ ها و تاثیر آن بر چاکراها

انرژی سنگ ها

انرژی سنگ‌ ها و تاثیر آن بر چاکراها

برای توضیح درباره انرژی سنگ ها ابتدا لازم است انرژی را از دیدگاه های مختلف تعریف و بررسی کنیم. از این رو از نظر علم فیزیک و از نظر فلسفه باستان انرژی را تشریح می کنیم. سپس منابع و مجراهای دریافت انرژی را نام برده و معرفی می کنیم تا بتوانیم به دید بهتری از نحوه استفاده از  انرژی سنگ ها دست یابیم. با ما همراه باشید.

انرژی چیست؟

برای اینکه درباره انرژی سنگ ها اطلاعاتی کسب کنیم ابتدا باید بدانیم انرژی چیست. شاید ساده ترین تعریف از انرژی «توانایی انجام کار» باشد یعنی برای انجام دادن هر کاری نیاز به چیزی به نام انرژی داریم. این همان تعریفی است که در کتاب های درسی تان هم خوانده اید. اما از نظر علم فیزیک انرژی عبارت است از کمیتی که وضعیت یک ذره یا یک شیء را توصیف می کند.

در علم فیزیک انرژی را به دسته های مختلفی طبقه بندی می کنند. از مهم ترین این دسته ها می توان به انرژی پتانسیل، انرژی جنبشی، انرژی گرمایی، انرژی الکترومغناطیسی، انرژی شیمیایی، انرژی الکتریکی و انرژی هسته ای اشاره کرد. اما آیا خارج از دسته بندی های علم فیزیک، انواع دیگری از انرژی نیز وجود دارد؟ در ادامه سعی می کنیم به این سوال پاسخ دهیم.

انرژی کیهانی

در حالی که علم فیزیک به دنبال پیدا کردن دلایل رخ دادن پدیده ها و چگونگی آن هاست، و بر این اساس انرژی را تعریف و انواع آن را مشخص می کند، در فلسفه باستان به دنبال یافتن انرژی های پنهان در جهان بودند. به اعتقاد آن ها انرژی هایی نادیدنی در جهان وجود داشت که باعث حرکت موجودات و رخ دادن اتفاقات می شد.

این تفکر تقریبا در تمامی فرهنگ ها وجود داشت. همه آن ها به وجود نوعی انرژی کیهانی یا حیاتی اعتقاد داشتند و هر کدام نامی بر روی آن می گذاشتند. در مصر به آن «کا» می گفتند، در ژاپن نام «کی» را روی آن گذاشته بودند، در چین «چی»، در هند «پرانا» و … . تمامی این اسامی و اسامی مشابه این ها به انرژی کیهانی یا انرژی حیاتی اشاره دارند. یک انرژی نادیدنی که بر تمام جنبه های زندگی تاثیر می گذارد.

بر اساس این تفکر انرژی کیهانی علاوه بر تمام جهان، در وجود هر موجود زنده ای نیز در جریان است. خواه آن موجود زنده انسان باشد، خواه گیاه! اما این انرژی در بدن انسان چگونه جریان می یابد؟ بدن انسان دارای کانال ها یا مجراهایی است که از طریق آن ها انرژی کیهانی جذب شده و در بدن جریان می یابد. این انرژی بر سلامت بدن تاثیر می گذارد، و باعث ایجاد توازن بین روح و جسم انسان می شود.

کانال ها یا مجراهایی که انرژی کیهانی

از طریق آن ها در بدن انسان جریان پیدا می کند با نام «چاکرا» شناخته شده اند. این کلمه در فرهنگ هندوها رواج داشت و البته در دیگر فرهنگ ها نام های دیگری روی این مجراهای دریافت انرژی می گذاشتند. البته اختلاف نظر به اینجا ختم نمی شد و در هر فرهنگی تعداد این مجراها نیز متفاوت بود. از هفت تا هفتاد و دو هزار مجرا! اما معروف ترین و شناخته شده ترین دسته بندی در این زمینه متعلق به هندوهای باستان است، که اعتقاد داشتند در بدن هر انسان هفت چاکرا وجود دارد که این چاکراها کانال هایی برای دریافت و به جریان انداختن انرژی کیهانی یا پرادا در بدن انسان می باشد.

آن ها همچنین معتقد بودند هنگامی که این چاکراها کار خود را درست انجام دهند و به عبارتی در توازن باشند روح و جسم انسان نیز در تعادل و توازن است. اما هنگامی که این چاکراها به نادرستی تحریک شوند و خیلی کم یا بیش از اندازه زیاد تحریک شوند دچار بروز مشکلاتی در بدن می شوند. در این هنگام بهتر است برای ایجاد تعادل و توازن در چاکراها از انرژی سنگ ها استفاده کرد. در ادامه به معرفی این هفت چاکرا می پردازیم و می گوییم برای استفاده از انرژی سنگ ها برای بهبود هر چاکرا بهتر است از چه سنگ هایی استفاده شود.

1- چاکرای ریشه

چاکرای اول، چاکرای ریشه نام دارد. کار این چاکرا ایجاد احساس آرامش و امنیت در انسان است. این چاکرا به انسان احساس شادابی و سرزندگی می دهد. البته در صورتی که تحریک شود موجب حس اضطراب و نا امنی در انسان می گردد. هندوهای باستان اعتقاد داشتند چاکرای ریشه با دریافت انرژی کیهانی ما را سفت و محکم بر زمین نگه می دارد به این دلیل که چاکرای ریشه در نشیمنگاه (بین مقعد و دستگاه تناسلی) انسان قرار دارد. رنگ این چاکرا قرمز است و انرژی سنگ ها به خصوص سنگ های قرمز در ایجاد توازن در این چاکرا نقش به سزایی دارد. سنگ هایی از جمله مرجان قرمز، جاسپر قرمز، یاقوت سرخ و … برای این چاکرا مناسب می باشند.

2- چاکرای خاجی

چاکرای دوم، چاکرای خاجی نام دارد. دلیل نام گذاری این چاکرا به نام خاجی این است که این چاکرا در پشت بدن انسان و هم سطح با استخوان خاجی واقع شده است. به عقیده هندوها این چاکرا موجب بروز خوش بینی و امیدواری در سطوح احساسی می شود. البته تحریک آن باعث انحصار طلبی و تن آسایی و گاهی ابتلا به بیماری خواهد شد. از نظر آن ها پر کار بودن یا کم کار بودن این چاکرا سبب بروز ویژگی های شخصیتی همانند درونگرایی و یا برونگرایی می گردد. رنگ این چاکرا نارنجی است و انرژی سنگ ها به خصوص سنگ هایی با رنگ نارنجی در به توازن رساندن این چاکرا نقش به سزایی دارد. سنگ هایی مانند عقیق نارنجی، اوپال آتشین و چشم ببر و … برای این چاکرا مناسب هستند.

3- چاکرای خورشیدی

چاکرای سوم، که حتما نام آن را بیشتر شنیده اید، چاکرای خورشیدی نام دارد. این چاکرا در زیر معده و بالاتر از ناف در بدن انسان واقع شده است. کار چاکرای خورشیدی دادن نشاط، عزت نفس و گرما به انسان است. البته در صورت تحریک اشتباه (یعنی کم یا زیاد) موجب ایجاد سردرگمی در انسان و زیاده خواهی و از دست دادن اعتماد به نفس می شود. طیف رنگی این چاکرا زرد و زرد طلایی می باشد و از این رو استفاده از انرژی سنگ ها مخصوصا سنگ هایی با این طیف رنگ برای متوازن کردن این چاکرا مناسب می باشد. سنگ هایی از جمله کهربا، سیترین و … مناسب این چاکرا هستند.

4- چاکرای قلب

چاکرای چهارم را با نام چاکرای قلب می شناسند. چاکرای قلب همان طور که از نامش پیداست در مرکز سینه و در امتداد قلب انسان واقع شده است. این چاکرا ارتباط مستقیمی با احساساتی نظیر عشق، تفاهم و همدردی دارد و با حس لامسه نیز در ارتباط است. در نظر هندوهای باستان تحریک اشتباهی (کم و زیاد) این چاکرا موجب بروز مشکلاتی نظیر احساساتی شدن بیش از اندازه و ایجاد حس مالکیت در فرد می شود. طیف رنگی این چاکرا سبز می باشد. برای استفاده از انرژی سنگ ها جهت بهبود و به توازن رساندن این چاکرا بهتر است از سنگ هایی نظیر زمرد، زبرجد، یشم سبز و … استفاده کرد.

5- چاکرای گلو

چاکرای گلو نام چاکرای پنجم است. همان طور که از اسمش مشخص است این چاکرا روی گلوی انسان قرار دارد. به اعتقاد هندوهای باستان کار این چاکرا ایجاد ارتباط بین چاکرای پیشانی و چهار چاکرای پایینی خودش می باشد. این چاکرا به مانند یک پل عمل می کند و چاکراهای بدن انسان را به چاکراهای سر انسان متصل می کند. هنگامی که این چاکرا در حالت توازن باشد باعث افزایش عشق و تفاهم در فرد می شود و به ذهن آرامش می بخشد. طیف رنگی این چاکرا آبی می باشد و برای اینکه از انرژی سنگ ها در جهت ایجاد تعادل برای این چاکرا بهره ببریم بهتر است از سنگ هایی نظیر فیروزه، توپاز آبی، یاقوت کبود و لاجورد و … استفاده کنیم.

6- چاکرای پیشانی

چاکرای ششم، چاکرای پیشانی نام گرفته است. چاکرای پیشانی را معمولا با نام چشم سوم نیز می شناسند. همان طور که به احتمال زیاد می دانید به اعتقاد فلاسفه باستان چشم سوم در درون سر انسان و بین دو ابرو قرار دارد. آن ها معتقد بودند چشم سوم یا همان چاکرای پیشانی درک ما از جهان را شکل می دهد و همان طور که ما با چشم های مان می بینیم با چشم سوم مان جهان را درک می کنیم. طیف رنگی چاکرای پیشانی آبی نیلی است و برای به تعادل رساندن این چاکرا بهتر از از انرژی سنگ ها به خصوص سنگ هایی مانند آمتیست و فلوریت و … استفاده کرد.

7- چارکرای تاج سر

در نهایت به هفتمین چاکرا، چاکرای تاج سر می گویند. چاکرای تاج سر در بالاترین قسمت سر انسان که به آن فرق سر نیز گفته می شود قرار دارد. به اعتقاد هندوها این چاکرا از آن جا که در بالاترین قسمت بدن قرار دارد بر سطوح عرفانی و مذهبی زندگی انسان نظارت می کند. از طرفی آن ها می پنداشتند که چاکرای تاج سر راه ارتباطی انسان با خداست. طیف رنگی این چاکرا بین رنگ های بنفش و سفید و طلایی است. برای کمک گرفتن از انرژی سنگ ها جهت بهبود و تعادل و توازن بخشیدن به این چاکرا باید از سنگ هایی نظیر عقیق سلیمانی، تورمالین، رز کوارتز و الماس و … استفاده کرد.

انرژی سنگ ها و تاثیر آن بر چاکراها

همان طور که دیدیم به اعتقاد هندوهای باستان و در یک دید کلی به اعتقاد فلاسفه باستان، انرژی کیهانی انرژی ای است که در تمام جهان جاری است و در جامدات و جانداران نیز وجود دارد. اما این انرژی گاهی در بدن انسان از تعادل و توازن خارج می شود. در این حالت بهتر است از انرژی سنگ ها برای برگرداندن تعادل و توازن چاکراها استفاده کرد. انرژی سنگ ها نیز نوعی از انرژی کیهانی است که در برخی از سنگ های خاص وجود دارد. به اعتقاد هندوها در استفاده از انرژی سنگ ها باید مواظب بود برای حفظ تعادل هر چاکرا از سنگ های مخصوص همان چاکرا استفاده شود.

عرفان رضیئی
دیدگاه کاربران
4 دیدگاه
  • سامان 24 خرداد 1399 / 7:12 قبل از ظهر

    خوب بد نیست

    • سئوکیورد 8 آبان 1401 / 12:34 بعد از ظهر

      از نظر شما در مورد مقاله ای که توسط تیم ما ( ماناگوهر ) ایجاد شده بسیار خرسندم.

    • حسین 8 دی 1400 / 1:53 قبل از ظهر

      عالی بود ممنون

      • سئوکیورد 8 آبان 1401 / 12:32 بعد از ظهر

        از نظر شما در مورد مقاله ای که توسط تیم ما ( ماناگوهر ) ایجاد شده بسیار خرسندم.

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *