آشنایی با سنگ آمتیست، ویژگی‌ها و خواص آن

آشنایی با سنگ آمتیست، ویژگی‌ها و خواص آن

آشنایی با سنگ آمتیست و ویژگی های آن

آشنایی با سنگ آمتیست، ویژگی‌ها و خواص آن ,آمتیست یکی از سنگ های گروه کوارتز می باشد. این کوارتز بلوری که با رنگ بنفش و جلای شفاف خود معروف است، در رده سنگ های نیمه قیمتی قرار دارد. به همین دلیل از سنگ آمتیست در جواهرسازی استفاده فراوانی می شود. در این مقاله تمام چیزهایی که باید درباره آمتیست بدانید را به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

خصوصیات کلی سنگ آمتیست

آشنایی با سنگ آمتیست، ویژگی‌ها و خواص آن

ابتدا باید ویژگی های کلی سنگ آمتیست را معرفی کنیم. این ویژگی ها در مقایسه آمتیست با دیگر سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی بسیار مفید می باشند. در اینجا ویژگی هایی کلی نظیر رنگ، سختی مو، وزن، سیستم کریستالی، ترکیب شیمیایی، ماه مخصوص تولد و… را ذکر می کنیم.

رنگ: بنفش (شامل طیف های مختلف بنفش، از بنفش کمرنگ تا بنفش پررنگ)، ارغوانی، قرمز مایل به بنفش کمرنگ

رنگ خط سائیدگی: سفید

سختی مو: 7

وزن مخصوص: 2.65 – 2.63

سیستم کریستالی: هگزاگونال، تری گونال، منشورهای مسدسی

ترکیب شیمیایی: SiO2

کلیواژ: ندارد

فرم شکستگی: صدفی، بسیار شکننده

شفافیت: شفاف

میزان ضریب شکست نور: 1.553 – 1.554

شکست دوگانه: 0.009

پراکندگی نور: 0.513

پدیده چند رنگی: بسیار ضعیف، بنفش، خاکستری مایل به بنفش

طیف جذبی نوری: 5500 – 5200

پدیده فلورسانس: ندارد

ماه تولد: بهمن ماه شمسی، فوریه میلادی

ریشه نام آمتیست

آشنایی با سنگ آمتیست، ویژگی‌ها و خواص آن

 

 

آشنایی با سنگ آمتیست، ویژگی‌ها و خواص آن

نام آمتیست در زبان انگلیسی همان آمتیست است که به صورت Amethyst نوشته می شود. در گذشته نام گذاری روی جواهرات و سنگ های قیمتی با دلایل خاصی صورت می گرفته. بسیاری از این نام ها نیز از کلمات و عبارات یونانی ریشه گرفته اند. آمتیست نیز از این قاعده مستثنا نیست. بنابراین ریشه نام آمتیست هم از زبان یونانی گرفته شده. معنای کلمه آمتیست «ضد مستی» می باشد. دلیل آن هم در این نکته نهفته است که در گذشته تصور می کرده اند که هرکس یک گردنبند با نگین آمتیست همراه خود داشته باشد، در هنگام میخوارگی، آن گردنبند آمتیست مانع مست شدن او خواهد شد.

رنگ بندی سنگ آمتیست

آشنایی با سنگ آمتیست، ویژگی‌ها و خواص آن

همانطور که در ابتدای مقاله در بخش خصوصیات کلی هم عنوان کردیم، رنگ اصلی سنگ و نگین های آمتیست بنفش می باشد. هرچند در رنگ های دیگری نیز می توان نگین های آمتیست را پیدا کرد. رنگ هایی مانند ارغوانی، یاسی، قرمز مایل به بنفش و… . علاوه بر اینها آمتیست دارای پدیده دو رنگی یا Dichroism است. پدیده دو رنگی در آمتیست ضعیف است اما با این حال قابل مشاهده است. به این معنا که اگر سنگ یا نگین آمتیست را از زوایای مختلف مشاهده کنیم، رنگ های متفاوتی می بینیم. این رنگ ها معمولا بنفش و قرمز مایل به ارغوانی می باشند. در بعضی از نمونه های سنگ آمتیست پدیده دو رنگی شدیدتر می باشد و رنگ های آبی و بنفش پررنگ یا بنفش سیر را نیز می توان مشاهده کرد.

اما کدام رنگ آمتیست در جواهر سازی مورد استفاده قرار می گیرد؟ اگر خواستید جواهراتی با نگین آمتیست خریداری کنید، به خاطر داشته باشید که رنگ های بنفش سیر تا ارغوانی این سنگ ارزش بالاتری دارند. نمونه های دیگر سنگ آمتیست که از نظر تجاری ارزش و قیمت کمتری دارند در ساختن مهره برای دستبند و گردنبند استفاده می شوند.

استفاده از سنگ آمتیست در جواهر سازی

آشنایی با سنگ آمتیست، ویژگی‌ها و خواص آن

سنگ آمتیست

یکی از سنگ های نیمه قیمتی به حساب می آید. از این سنگ در گذشته ها در جواهرسازی استفاده زیادی می شده است. و امروزه نیز این مساله صادق است. جواهراتی مانند انگشتر، گردنبند، گوشواره و… که با نگین های آمتیست ساخته می شوند جلای زیبایی دارند و چشم ها را به خود خیره می کنند.

تراشیدن سنگ آمتیست در جواهرسازی کار حساسی می باشد. سنگ آمتیست معمولا به صورت پله ای یا ترکیبی تراشیده می شود. که این خود نیز از دیگر دلایل زیبایی نگین های این سنگ نیمه قیمتی می باشد.

توجه داشته باشید که نگین های آمتیست به صورت بدلی نیز ساخته می شوند. نگین های بدلی آمتیست با شیشه و کروندوم مصنوعی ساخته می شوند. به همین دلیل ارزش بسیار پایینی دارند. پس در هنگام خرید جواهرات باید مراقب باشید نگین های آمتیست را از فروشگاه های معتبری خریداری کنید.

خواص آمتیست

در گذشته برای بسیاری از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی خواص مختلفی را معرفی می کرده اند. پیشینیان ما معتقد بوده اند که سنگ آمتیست دارای قدرت های مافوق طبیعی بسیاری می باشد. از همین رو از آن به عنوان طلسم خوش شانسی و وفاداری و پایداری استفاده می کرده اند. اما قضیه به همینجا ختم نمی شد، چرا که از سنگ آمتیست به عنوان ضد طلسم بر علیه طلسم های دیگر نیز استفاده می شد.

از طرفی نیز این اعتقاد وجود داشته که سنگ آمتیست مانع مست شدن افراد می شود. به همین دلیل افراد زیادی هنگامی که می خواستند به پایکوبی و میخوارگی بپردازند، از گردنبندهایی با نگین آمتیست استفاده می کردند. تا از مست شدن خود جلوگیری کنند. نام آمتیست Amethyst نیز که به معنای ضد مستی می باشد از همین باور گرفته شده است.

مهم ترین معادن استخراج سنگ آمتیست

مهم ترین معادن استخراج سنگ آمتیست در کشور برزیل قرار دارند. پس از آن می توان به کشورهای روسیه و کانادا اشاره کرد. آمتیست هایی که از معادن روسیه استخراج می شوند سرخ فام هستند. در مقابل آمتیست های استخراج شده از معادن کانادا بنفش رنگ می باشند.

دیگر معادن مهم استسنخراج گ آمتیست در کشورهای سریلانکا، ماداگاسکار، اروگوئه، هند، آمریکا، استرالیا، آلمان، نامیبیا و زامبیا قرار دارند.

عرفان رضیئی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *